• Joan Bieger Zichtbare Onderneemster
 • Zichtbare Onderneemster Twitter
 • Joan Bieger Love Tribe

coaching onderneemsters         vrouwelijke onderneemster coaching haarlem   coach voor therapeuten  zichtbaar worden als zzp

zichtbare onderneemster   zichtbaar worden haarlem  zichtbaar worden heemstede

anderen

Over mij - als coach

Worstelde met zichtbaarheid en naar wat ik te brengen had

ik merkte dat ik mezelf moest laten zien om meer klanten te krijgen

Eveline Geusen van www.Lijflied.nl: ik worstelde met zichtbaarheid, naar buiten brengen wat ik te bieden heb én – dat is nog een stap daarvoor – zien en zelf ook waarderen wat ik te bieden heb.
En ik worstelde met aanbrengen van focus (doelgroep, aanpak), ook omdat ik nog niet zo goed wist wat ik waard ben én omdat mijn energie snel versnipperd.

 

Ik merk dat ik mezelf moet laten zien en horen, omdat er anders te weinig klanten komen. Zichtbaarheid is een issue dat niet alleen voor mijn praktijk speelt. Ook in mijn werk en relaties. Ik heb de neiging mezelf kleiner te maken en bescheiden op te stellen. Ik heb zelf behoefte om dat te doorbreken, ik wil me krachtiger voelen en zelfverzekerder.

En de focus is ook belangrijk omdat ik mijn praktijk combineer met een andere, ook veeleisende baan. Dat is op zichzelf al een opgave en balanceeract.

In het programma heb ik meer duidelijkheid gekregen wat ik belangrijk vind, waar ik voor sta (missie/kernwaarden) en wat ik te bieden heb vanuit mijn eigen levensverhaal. Dus meer focus en dat geeft mij rust en helderheid. En het maakt het voor mij ook gemakkelijker om dan thema’s te kiezen of foto’s die ik kan posten. Want mijn missie en kernwaarden zijn leidend, geven me structuur.

De opdrachten/filmjes kan ik erbij blijven pakken om het nog scherper te krijgen of als ik her even niet weet.

 

En het is heel fijn om in de Love tribe feedback te krijgen van Joan en van de andere vrouwen. Het helpt om te horen dat je op de goede weg zit of waar je nog kunt bijstellen, zeker omdat ik nog aan mezelf kan twijfelen.

 

Joan is authentiek, leeft het zelf voor, straalt rust uit en is gedreven, ze gaat ervoor. Ze is wijs & stemt zich goed af op je doelgroep, vanuit haar eigen sensitiviteit. Ze biedt een veilige, warme, stimulerende setting waarin je kan groeien.

En misschien nog het belangrijkst, door alles heen voel ik je liefde voor wat je doet en de mensen die je begeleidt.

Best weerstand tegen doelen, veel te hard werken & te weinig plezier in mijn werk

Anne-marie van Quality Care in Suriname - verschillende Events & 3-maanden programma's

Ik heb een paar keer achter elkaar deel mogen nemen aan de Love Tribe methode o.l.v. Joan.
Eerlijk gezegd voelde ik best wel weerstand om doelen op te stellen. Ik had wel bepaalde bedrijfsdoelen zoals “tevreden klanten en medewerkers”, maar dat waren doelen opgesteld vanuit de vorm (eis vanuit de ISO).


Ik wist dat een directeur doelen hoort op te stellen, maar werd er nooit blij van. En het werkte per slot van rekening toen al 11 jaar goed en mijn bedrijf liep ook goed. Dat wel. Maar ging het ook goed met mij?
Ik werkte dag en nacht; had nauwelijks privé en quality time. Eerlijk gezegd had ik niet veel plezier meer in mijn werk.


Joan hielp mij om weer echt naar binnen te gaan en verbinding te maken met mijn diepste verlangens. En die hadden niets te maken met heel hard werken. Die gingen over weer met plezier mijn werk willen doen, in de flow willen zijn; over het verlangen dat de verpleegkundigen en verzorgenden in ons bedrijf zich weer bewust zouden worden van de uniciteit en heiligheid van ons vak; over het verlangen om mijn bedrijf zodanig te structuren dat ik weer tijd en ruimte  heb voor mijzelf. En ook gewoon een paar “harde” doelen over aantal klanten, maar die kwamen vanzelf.


Het was alsof door mij aan deze doelen te verbinden die kwamen vanuit een diep verlangen, de dingen zich als vanzelf ontvouwden, ook saboterende stemmetjes of overtuigingen die het doel in de weg stonden kwamen aan het licht. 
Naast het proces van zachter en liefdevoller worden voor mijzelf door dat wat er is er mag zijn en niet te veroordelen, kwamen de concrete oplossingen ook op mijn pad.
Zo kwam er een HR manager op mijn pad die ik heb aangenomen; wat heeft gemaakt dat ik enorm ontlast werd.
En niet alleen ik was overbelast; ook onze zorgcoördinatoren en de staf waren dat.
Door liefdevoller voor mij zelf te worden was ik in staat om liefdevoller voor hen te worden en hen te leren dat ook voor zichzelf te worden.
Vandaaruit is het idee ontstaan om een planningsondersteuner aan te trekken welke de zorgcoördinatoren, maar ook het management inclusief mijzelf enorm ontlastte.

Ik heb weer tijd en ruimte voor mijzelf…zo ‘erg’ dat ik een tijdje niet zo goed wist wat ik eens zou gaan doen. Het leuke is dat er nu andere projecten op een ander level aan het ontstaan zijn zoals het opzetten van een Branche vereniging; een project in het binnenland; een project in Nederland.
 

Passende prijzen gaan vragen & de angst om mezelf te laten zien ondekt in mijn weerstand tegen Facebook – en overwonnen!

Femke Jorritsma van www.fjori.nl - 2 daags Event & 3-maanden programma

Ik worstelde met het feit dat ik het moeilijk vond om de prijzen die ik al bijna 20 jaar hanteerde te gaan verhogen. Ik vond het belangrijk om te doen, omdat ik vaak van klanten te horen kreeg dat ik veel te goedkoop was.

 

Op het event heb ik ervaren hoe fijn het is om met gelijkgestemde vrouwen te voelen dat we allemaal met iets worstelen. En allemaal zoekende zijn naar het vormgeven van de praktijk.

En dat zakelijkheid ook een kwaliteit is, dat goed samengaat met het helpen van mensen.

 

Joan doet het met heel veel passie en zorgvuldigheid, steeds afgestemd op wat de groep nodig heeft.

Ik merk dat ze veel ervaring heeft in het zakelijke deel te kombineren met het spirituele deel.

Joan is een hele mooie vrouw die op een liefdevolle manier haar ervaringen deelt met anderen, waardoor alles heel toegankelijk word.

 

In mijn weerstand tegen Facebook ontdekte ik mijn angst om mezelf te laten zien. Maar heb ik daar door de lieve steun van jullie (de 3-maanden groep) mezelf overwonnen en dus eindelijk een YouTube filmpje gemaakt : je kunt hem zien op mijn site : www.fjori.nl onder het kopje visie , audio.

Joan, heel erg bedankt, dat je me erbij getrokken hebt, ik heb er echt veel aan gehad !

Meer vertrouwen op mezelf & duidelijker geworden in wat ik wil!

“Vertel me iets en het waait door me heen.
Laat het me zien en ik weet het morgen nog. 
Laat het me voelen en ik weet het mijn hele leven”
Lao Tse

Ik herken de worsteling van niet genoeg ruimte innemen, niet durven zichtbaar te zijn, en mijzelf en mijn talenten niet durven in te zetten. Op het moment dat ik bij Joan het talententraject volgde, worstelde ik ook met de vraag of ik mijn huidige baan, in teamverband , als fysiotherapeut en haptotherapeut zou opzeggen en volledig voor mijn eigen praktijk zou gaan.
Door het Talententraject heb ik geleerd meer op mijzelf te mogen vertrouwen, en op mijn gevoel. Ik heb hierbij nog meer de bevestiging gekregen om daadwerkelijk op mijzelf te mogen vertrouwen en mijn eigen hart te volgen hierin. Ik ben mij nog meer bewust geworden welke talenten ik wel in mij heb, maar die ik (te) veel op de achtergrond laat, en (te) weinig aanspreek om zichtbaar te worden en mijn eigen ruimte in te nemen. 

Het gaf mij een enorme boost om mijn talenten te mogen zien, kennen, en onderkennen. Meer en meer durf ik op mijn eigen gevoel te varen in overweging met mijn denken. Zo kan ik dichter bij mijzelf blijven en meer mijn eigen proces volgen en het pad lopen wat voor mij goed is.

Tijdens het traject heb ik een beslissing genomen ten aanzien van mijn werkzaamheden in het team, in loondienst, om daar te stoppen en mij volledig  te richten op verdere ontwikkeling en ontplooiing van mijzelf en mijn haptotherapiepraktijk . 

Ik vond het wel opmerkelijk, dat  tijdens het traject de gedachte plots opkwam om de beslissing te nemen en te zeggen : “ik ga stoppen!” .
Ik ben mij meer bewust geworden van mijn talenten, en dit is ook voelbaar in mijn lijf en mijn gevoelens, en gedachten.  Ik durf mijzelf meer te begrenzen en meer te vertrouwen op mijzelf.
Ik ben duidelijker geworden om aan te geven wat ik wil.
Ik kan volwaardig zeggen dat deze investering het zeker waard is geweest. Ik kon het inzetten, als een cadeau aan mijzelf.

Ik heb Joan ervaren als een prettige, rustig en positief mens. Ze bevestigt je, en je kwaliteiten en kan op een fijne manier verbinding maken met je onderbewuste. Ze geeft voldoende ruimte voor je in het proces.

PS: Maanden later kreeg ik nog een mailtje van Nienke dat het super goed gaat met haar praktijk!

Onvoldoende zichtbaar, geen duidelijke koers & ronddobberen op dezelfde plek! Start before you are ready

Cecile Timmermans – www.Ceciletimmermans.nl - 6 maanden programma Turn Your Mess into Your Message


Start before you are Ready!


 Ik had moeite met het stromend houden van mijn praktijk. De ene periode had ik een volle agenda en dan volgde er weer een periode waarin ik minder aanmeldingen kreeg dan ik graag zou willen. In de drukke periode voelde ik mij gelukkig en kreeg ik juist heel veel energie. Maar ik kon niet goed de vinger leggen op waar het dan uit balans raakte.
 
Ik herkende in de nieuwsbrieven van Joan deze dingen: 

 • Je hebt geen goede structuur, geen goed (marketing) plan. Je mist focus en/of discipline

 • Je voelt dat er zoveel meer in je zit dan eruit komt.

 • Je bent onvoldoende zichtbaar en hebt moeite jezelf te profileren

 • Je hebt niet helder wat jou aanbod is

 
Het onvoldoende zichtbaar zijn en het gevoel te hebben geen duidelijke koers te varen en soms zelfs rond te dobberen op dezelfde plek waren voor mij de aanleiding om mee te doen aan het tweedaagse event zichtbaar ondernemen.
 
 Wat een herkenning en wat was het fijn om allemaal gelijkgestemde vrouwen te ontmoeten op dat event. Ik voelde mij aan alle kanten gehoord en gezien en tegelijkertijd voelde ik mij onzeker en wiebelig toen ik voor de groep moest vertellen wat mijn missie was. Ik dacht altijd het ongeveer te weten maar het kwam er totaal niet vanzelfsprekend uit. En toen begreep ik ook dat zolang ik mijn WAAROM onvoldoende helder had ik ook niet op volle kracht vooruit zou kunnen.


Ik nam de hulp van Joan met beide handen aan en stapte in haar half jaar traject samen met een aantal andere prachtige vrouwen.
 
Zoals boven beschreven het gevoel niet vooruit te komen in mijn praktijk en ook zonder echt plan en structuur te werken maakte mij best wel ongelukkig. Het voelde soms als drijfzand en het was echt de hoogste tijd voor mij om hier helderheid over te krijgen en hulp te vragen. Ik voelde ook angst om mijzelf zichtbaar te maken en op de kaart te zetten. Ik kwam daar gedurende het traject behoorlijk wat overtuigingen tegen die mij belemmerde om echt te gaan staan voor mijzelf.
 
De eerste stap die ik heb gezet was om in januari 2016 te stoppen als oefentherapeut en volledig te gaan voor mijn praktijk haptotherapie. Dat was een moedig besluit omdat het in eerste instantie betekende dat ik best nog wel wat aanmeldingen voor OTM (en dus ook inkomsten) heb moeten weigeren om trouw te blijven aan mijn besluit en een nieuwe weg in te slaan! Maar oh ook zo’n opluchting om niet langer vanuit verplichtingen en zekerheden te werken! 

En nu?

 • Ik ben mij zeer bewust geworden van mijn negatieve overtuigingen tov ondernemen.

 • Ik heb mijn missie steeds helderder en dat geeft mij letterlijk vleugels

 • ZELFZORG staat op nummer 1

 • Ik heb veel grootser leren denken. Alles is mogelijk zolang je maar gecommitteerd bent aan de afspraken die je met jezelf maakt.

 • En ook jezelf de toestemming geven dat het niet perfect hoeft te zijn. START BEFORE YOU ARE READY!

 • Ik heb door Joan structuur aangereikt gekregen -iets waar ik voorheen tegenaan schopte- waardoor ik mij veel steviger voel staan in mijn praktijk.

 • Je Why weten maakt het voor mij zoveel eenvoudiger om stevig  in mijn praktijk en voor de groep te staan. Inmiddels heb ik alweer verscheidene trainingen gegeven voor zowel vrouwen als ook voor ouders (van pubers) en wat vind ik dit toch ontzettend leuk om te doen. Hier wil ik veel meer mee aan de slag en voor 2017 heb ik al het een en ander op de plank liggen.

 
Mijn missie is om drukbezette vrouwen en hoog- gevoelige kinderen, die teveel in hun hoofd leven en de neiging hebben zich te verliezen in contact met zichzelf en anderen, te helpen meer hun lijf te bewonen zodat denken, voelen en handelen meer in balans komt en ze meer rust en ruimte ervaren om hun eigen pad te gaan (vrij van andere energieën).
 
Alles bij elkaar heb ik meer focus, is mijn aanbod mij inmiddels heel helder en ben ik veel meer gaan vertrouwen op mijn intuïtie t.a.v. het ondernemen en de waarde die ik te bieden heb aan mijn klanten.
 
Ik vind Joan doortastend, invoelend, stevig en tegelijkertijd liefdevol in de wijze waarop ze de vinger naadloos op de juiste plek weet te leggen. Ik ervaar Joan als authentiek en ik vind het prettig dat ze recht door zee is want dat ben ik zelf ook.
Ik ben dankbaar voor de inzichten, de structuur en het vertrouwen dat ook ik een succesvolle ondernemer kan zijn.
 
Als ik niet aan het programma had meegedaan, had ik waarschijnlijk nog aangemodderd:) 

Gedegen marketingplan dat bij mij past, het is creatief en ook effectief, ik weet wat mij tegenhoudt en hoe ik daarmee om kan gaan, ook als het ff wat minder loopt.

Caroline Schippers – www. Free Your Potential. nl; 9 maanden programma Turn your Mess into your message & go with the FLow

Caroline Schippers – www. Free Your Potential. nl

Ik wilde voor mezelf gaan werken, maar ik had geen idee hoe ik alles op de rit moest krijgen, ik wist niet precies wat ik moest en in welke volgorde. Mede door de hoeveelheid werk die ik zag, had ik er bijna geen zin meer in. Wie waren nou eigenlijk mijn klanten? Wat kan ik nou eigenlijk? Wat voeg ik toe aan alle coaches die er al zijn? Ik werd er onzeker van

Na het 9-maanden programma weet ik wie mijn klanten zijn, wat hun probleem is, en wat ik kan bijdragen om hun problemen op te lossen. Ik heb een hele nieuwe website, en maak geregeld 1-minute video’s ter inspiratie voor mijn klanten!
Ik heb nu een gedegen marketingplan dat bij mij past, het is creatief en ook effectief, ik weet wat mij tegenhoudt en hoe ik daarmee om kan gaan, ook als het ff wat minder loopt.  Zonder dit programma had ik veel harder moeten werken, minder plezier gehad, en waarschijnlijk ook niet zo’n resultaat behaald!

Joan heeft het vermogen om echt te kijken naar wie ik ben, waar ik ben en waar ik mee zit. Joan is echt (authentiek) speels en eerlijk over haar eigen leerweg. Ze is onderzoekend, wat heb jij nou nodig om te gaan bloeien, in plaats van – wat veel coaches doen – ‘ dit heeft mij geholpen, dus zo moet jij het ook doen.
 

Lastig keuzes maken met marketing, weerstanden in mezelf....ik stagneerde

Anne Rodenburg van www.haptotherpieweert.nl over het 9-maande programma Turn Your Mess into Your Message

Lastig keuzes maken met marketing, weerstanden in mezelf
Ik zat enorm te zoeken hoe ik de marketing van mijn praktijk wilde aanpakken. Ik vond het lastig keuzes te maken binnen een vak dat ik zelf helemaal niet ken, en de weerstanden die ik bij mezelf tegenkwam hielden het “niet kiezen” in stand. 
Ik stagneerde erin, en dat voelde niet fijn. Het maakte me onzeker of de stappen die ik al wel gezet had zinvol waren?

Mijn kwaliteit en waarde gaan zien, en vertrouwen in mijn marketing!
In het 9-maanden traject heb ik heel veel handvaten en tips gekregen om mijn marketing op gang te brengen, en vooral mogen ontdekken wat ik zelf als mens kon ontwikkelen, zodat ik mijn marketing ook vol vertrouwen in het gewenste resultaat kan doen groeien, met kleine stapjes, maar helemaal passend bij mij, vanuit mijn eigen zachtheid. Ik ben de kwaliteit en waarde van mijn eigen zachtheid veel meer zelf gaan zien, en dat is goud waard!


Ik heb een E-zine opgezet, ik ben workshops/lezingen gaan geven en ontwikkelen. Ik begrijp en doorvoel de marketing structuur nu. Niet dat dat allemaal nu in 1 keer loopt, maar ik kan er nu wel echt mee verder. Mijn website ga ik nu aanpassen aan mijn essentie/aan wat ik echt te bieden heb. Nieuwe kleuren krijgt die, ik word daar heel blij van!

Joan was voor mij een hele fijne, warme, lieve en sprankelende begeleidster: Precies op maat voor de hoeveelheid ‘doorpakken’ in balans met ‘aandacht voor mij als persoon’, zodat we helder konden krijgen waar mijn moeite lag ten aanzien van groei van mijn praktijk.

Please reload