• Joan Bieger Zichtbare Onderneemster
 • Zichtbare Onderneemster Twitter
 • Joan Bieger Love Tribe

coaching onderneemsters         vrouwelijke onderneemster coaching haarlem   coach voor therapeuten  zichtbaar worden als zzp

zichtbare onderneemster   zichtbaar worden haarlem  zichtbaar worden heemstede

Admin
Aug 3, 2017

Hoe het allemaal begon

0 comments

 

Moederdag....

" Ik schaamde mij. Moeder zijn en een eetprobleem hebben; ik durfde er met niemand over te praten, uit angst om veroordeeld te worden. Een eetstoornis kwam in mijn optiek alleen voor bij jonge meiden, niet bij volwassen vrouwen zoals ik en zeker niet bij moeders."

 

Dit is wat een jonge moeder onlangs schreef in een blog voor mijn praktijk met eetproblemen.

 

Er zijn zoveel beelden die we hebben over hoe een goede moeder er uit moet zien. Wat ik zie is dat juist veel moeders eetproblemen krijgen, omdat er zoveel op ze af komt. Vaak weten deze mooie vrouwen niet dat ze hooggevoelig, sensitief zijn - en hebben ze niet geleerd om met gevoelens om te gaan van hun moeder. Ze mogen niet verdrietig zijn, niet boos, moeten moeder zijn leuk vinden.

 

En soms is er dan geen andere oplossing - als je daar gevoelig voor bent - om je gevoelens weg te eten.

 

"Bij mijn eerste bezoek heb ik haar alles en dan ook werkelijk alles verteld en ook dat ik mij zo schaam. Zij stelde mij gerust dat zij echt meer vrouwen van mijn leeftijd met dezelfde problemen in haar praktijk heeft. Ook mijn diëtiste beaamde dit. Gelukkig, dacht ik, dan ben ik niet zo gek of uitzonderlijk dan ik in eerste instantie dacht. "

 

Dit was het moment dat ik dacht: Ja, ook voor deze vrouwen ga ik een forum maken, een liefdevolle omgeving creëren.

 

Ze zijn niet gek, ze hebben alleen niet geleerd om met hun gevoelens om te gaan. Weten vaak niet dat ze sensitief zijn, en daardoor meer verwerkings tijd, alleen tijd nodig hebben. Stress en strengheid zorgen alleen maar voor extra druk. Liefde, bewustzijn en kennis is het antwoord.

 

En wist je dit? Uit Nieuw onderzoek blijkt: Niet alleen jongeren eetstoornissen. Ook ruim 1 op de 30 vrouwen 40+ kampt met een eetstoornis.

Je bent dus zeker niet alleen.

 

Het forum, deze liefdevolle omgeving is mijn moederdag cadeau aan deze vrouwen! Jullie zijn mooi, er is niets mis met jullie, jullie horen erbij. Jullie sensitiviteit is je kracht. Kijk maar in de spiegel.

 

Het wordt een ander forum dan andere fora over eetproblemen, ik heb mijn clienten namelijk gevraagd waar het aan moest voldoen, en daar kwamen 3 verrassende dingen uit! 1) kleinschalig

2) liever niet op facebook een groep, want dan wordt het spannender gevonden om lid te worden, via Facebook is je naam makkerljker te achterhalen

3) niet te veel klagen, spelregels hebben over wat er wel en niet gedeeld mag worden.

New Posts
 • Admin
  Aug 3, 2017

  Alles is steeds in ontwikkeling, dat is het mooie (en soms ook lastige) van het leven. Omdat delen, herkenning en de schaamte voorbij - zo'n belangrijk punt is van deze groep, heb ik besloten om via Facebook een besloten groep op te starten (na de zomer/ 15 augustus). Dat vergemakkelijkt het contact, en daardoor ook het delen. Ook heb ik besloten om het lidmaatschap voorlopig gratis te houden! Omdat mindfulness (en dit staat voor aandacht, rust en kalmte) zo'n belangrijke schakel is om een eetprobleem te doorbreken - heb ik gratis meditaties op mijn website gezet. Je kan deze app (soundcloud) downloaden, en dan kan je meteen beginnen.
 • Admin
  Aug 3, 2017

  Wat is een forum? Een forum is een mogelijkheid om op een laagdrempelige manier met mensen in contact te komen met dezelfde problematiek, hobby of wens. Mijn doel met dit forum is om mensen met eetproblemen te helpen. Met ‘grote’ eetproblemen: anorexia, boulimia, binge-eten) of ‘kleine’ eetproblemen (stress- en emotie eten). Misschien heb je nog nooit iets met je eetprobleem gedaan, of misschien ben je al klaar met een traject, maar vind je het toch fijn om nog wat steun & herkenning en stok achter de deur te hebben. Mijn visie & ervaring is dat door samen te delen, en te gaan ervaren dat je niet de enige bent die hier mee worstelt: cliënten zich veiliger gaan voelen, gaan voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Nieuwe mogelijkheden gaan zien & oplossingen. Dat er vaak al binnen een paar weken heel veel kan veranderen in je (eet)gewoontes, in hoe je naar je zelf kijkt. Je gaat snappen waarom je eet – en ook gaat zien hoe het anders kan. Opzet. Elke week krijg je een oefening, die ik je ook per mail stuur. Daarin vraag ik je ook om te delen wat de oefening met je doet, en natuurlijk mag je ook nog andere dingen delen. Op deze manier prikkel ik jou om met je uitdagingen aan de slag te gaan. Er zijn 3 gebieden waar ik oefeningen over doe, deze gebieden zie ik het meeste terug als oorzaak waarom mijn cliënten eetproblemen hebben. De 3 gebieden zijn: 1. Hoog gevoeligheid 2. Eten, bewegen 3. Mindfulness (aandacht hebben voor hoe je je voelt, hoe je reageert etc.) Misschien komt er ook nog een geheime Facebookgroep bij. Dit doe ik normaal wel met groepen die ik begeleid, maar ik wil even kijken of dit niet te gevoelig ligt bij eetproblemen. Aanmelding je kan je aanmelden door je hier aan te melden. Je 1e maand is gratis (wanneer je je ook aanmeldt). Ik vind het belangrijk dat de drempel zo laag mogelijk is, en dat je dus niets te verliezen hebt door je aan te melden. Je kan het zelfs anoniem doen! Als je hebt aangemeld krijg je na 21 dagen een mailtje met de vraag of je betaald wilt meedoen, de kosten hiervan zijn 9,95,- per maand. Je kan om de maand omzeggen, dus niet elke maand. Dit betekent dat je je per 2 maanden inschrijft, anders wordt het teveel administratief werk. Per 25e van de maand kan je het opzeggen. Vragen als je vragen hebt kan je een mailtje sturen aan praktijkbieger@gmail.com of mij bellen op 06 – 111 55 916. Doe je mee ? En lees meteen even mijn Gratis E-Book 'In 7 stappen een leven zonder eet & gewichtsproblemen', je kan het hier aanvragen, even in de onderwerp regel zetten.
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now