• Joan Bieger Zichtbare Onderneemster
  • Zichtbare Onderneemster Twitter
  • Joan Bieger Love Tribe

coaching onderneemsters         vrouwelijke onderneemster coaching haarlem   coach voor therapeuten  zichtbaar worden als zzp

zichtbare onderneemster   zichtbaar worden haarlem  zichtbaar worden heemstede

Het geheim voor een succesvolle praktijk zodat de klanten naar je toestromen

January 20, 2018

GOOR EN GEER

 

Om tot bloei te komen is het belangrijk dat we in vruchtbare grond leven, de juiste voeding krijgen. Water, zon, wind, goede aarde. Dit groeiproces doe je samen, je krijgt steun.

Ik heb zelf altijd het gevoel gehad dat ik een stam heb geleefd, of het nou in mijn dromen is of echt is gebeurd.

 

Als je kijkt naar stammen, is daar een hele andere structuur dan wij die tegenwoordig hebben. In die stammen voelen mensen zich verbonden, wordt er voor elkaar gezorgd. Heeft iedereen een taak, en doet die waar die goed in is. Er zijn wijze mannen en vrouwen waar je altijd kan terugkomen voor advies en raad. Vrouwen helpen elkaar met kinderen baren, met verdriet en verlies, en ook het leven te vieren. Mannen zijn ook met elkaar: gaan jagen, vuurtjes stoken, vrouwen beschermen en initiëren jongens op hun 12e: in hun stap naar volwassenheid.

 

Maar hoe zit dat hier in het westen. Bij ons? Wij moet het hebben van Goor en Geer die onze oma’s en opa’s in het bejaardentehuis vermaken – ver weg gestopt met oudjes onder elkaar. Het is zelfs vermaak, en ze worden er voor betaald. 
Het is toch wel een gekke wereld!

Loes Luca is Rotterdamse en comédienne in hart en nieren, zij zegt zo simpel: ‘het leven is al moeilijk genoeg, laten we elkaar een beetje helpen’.
Maar dat is niet zo gebruikelijk bij ons, als dat bij de stammen is.

 

Ik noem dit fenomeen van een goed support systeem EN een doel/verlangen realiseren: een Lovetribe. Een lovetribe is 1 persoon of meerdere personen die jou ondersteunen om jouw doel/ verlangen te halen. Als je met meerdere mensen hetzelfde doel hebt is het zoveel makkelijker en leuker.

 

Al jaren zie ik bijvoorbeeld in mijn praktijk van eetproblemen dat mensen met wie ik ook een lijntje per mail heb (door de week heen) hen zelfs heeft geholpen om NIET naar een eetkliniek te hoeven. Verbinding, een lijntje, maar ook structuur en richting, is de sleutel naar je verlangen halen. Of dat nou van je eetprobleem af komen is, of een bloeiende praktijk. Je echt verbonden, gezien en gehoord worden maakt dat je je kan openen, en ergens voor kan gaan of juist kan loslaten.

 

14 februari begint er weer een ondernemersprogramma: hoe je met en vanuit liefde een praktijk kan opbouwen, met resultaat! Maar wel dat het bij jou past, dat het van binnenuit komt.

Het belooft al weer een super mooie groep te worden.
#HowtobuildALoveTribe

 

Mijn portret foto is door Francis Frionnet gemaakt. Een aanrader voor je website foto's.

Please reload

Recent Posts
Please reload

Starters Kit voor Sensitieve Onderneemsters