• Joan Bieger Zichtbare Onderneemster
  • Zichtbare Onderneemster Twitter
  • Joan Bieger Love Tribe

coaching onderneemsters         vrouwelijke onderneemster coaching haarlem   coach voor therapeuten  zichtbaar worden als zzp

zichtbare onderneemster   zichtbaar worden haarlem  zichtbaar worden heemstede

Ik ga jouw mail boven mijn bed hangen!

August 26, 2018

"Ik geloof dat ik jouw mail maar boven mijn bed ga hangen!' - schreef Lisette, een client van mij terug. 

 

Dit is wat ik haar schreef op haar vragen: 
 

'Wat ik lees is dat je stappen zet, iets wel of niet lukt, je dan onzeker wordt, gaat twijfelen 'wat is nou de beste koers, wat levert het meeste op etc.'

 

Dit deel: de twijfelaar in ons, is niet erg behulpzaam.

Elke keer als je merkt dat je dit doet, zou ik dat deel benoemen als 'he, daar hebben we de twijfelaar'. 
En dan liefdevol zeggen: 'ik snap dat je twijfelt, het is ook spannend en onzeker, we weten nog niet hoe het er uit ziet. Maar we weten wel dat het 3 jaar kost om een goede praktijk op te bouwen, dat heel veel zaadje (zoals b.v. die advertentie) niet meteen iets opleveren, maar dat er dan wel iets anders moois komt......door steeds te switchen van doelgroep zaai je ook twijfel. Dus kies voor 1 doelgroep en ga daar dan zeker 1 jaar vol voor'

 

Het punt is dat NIEMAND je zekerheid kan bieden, ondernemen is namelijk ontdekken, onderzoeken, actie nemen. En niet op de korte termijn denken, maar op de lange termijn. Een goede praktijk opbouwen kost gewoon 3 jaar, en het veel zaadjes zaaien. Het ene levert iets op, het andere niet.

 

Essentieel is op een focus te KIEZEN, en daar voor te gaan. Ongeacht of er dan twijfel komt, en die komt altijd:) Haha, welkom bij de ondernemers! 

 

En er zijn altijd meerdere aanbieders voor alles, weet je hoeveel biz coaches er zijn, hoeveel coaches vrouwen met eetproblemen helpen? Gelukkig zijn er veel meer mensen die hulp zoeken, dan coaches...

Het is de onzekerheid die jou nu tegenhoudt, niet zozeer welke doelgroep etc. 
Ik denk dat jij denkt  dat jij niet genoeg te bieden hebt, anders zou je je niet laten tegen houden door andere coaches.

 

Er is dus geen zekerheid mogelijk, en dat maakt jou aan het twijfelen. Ik zou nu gewoon het pad van mediation, etc kiezen, daar kan je ook prima de energetische behandelingen bijdoen. 

 

En ik zou je missie nog eens opzoeken (module 1-3). Het gaat er meer om WAT je hier te brengen hebt, en dat kan je dan bij vele verschillende doelgroepen doen. Maar kies er dan 1 die geld heeft, en die echt een urgent probleem heeft.

_________________________________________________________________________________


Super dat ze die mail boven haar bed gaat hangen, en inderdaad inziet dat het vaak ons eigen twijfel, onzekerheid is, die maakt dat we niet doorzetten, maar ons terugtrekken. 

 

Het gaat er eerder om dat we met onzekerheid, onze onzekere, om kunnen gaan. Zowel haar kunnen voelen EN ook ons meest Krachtige deel. Laat je niet tegenhouden door je twijfel en of onzekerheden, want die zal er altijd zijn. Een boek schrijven is bijvoorbeeld ook onzeker, en heb ik soms twijfel. Dat hoort er bij.

Volgende week krijg je van mij als cadeautje de 1e opdracht van het 3 maanden programma: How to build a Love tribe.
Dit is Module 1: deze module gaat over je verlangens en doelen. Dit is de basis van een succesvolle manifestatie, om heldere, duidelijke verlangens/doelen te hebben. 

Een eerdere deelneemsters schreef laatst op Facebook: 'Joan, ik gebruik die stap nog steeds!'

 

Ik ook trouwens: mijn drie verlangen voor de laatste vier maanden van dit jaar, hangen boven mijn bureau. En ik word er zo blij van.


Lieve groet, Op jouw succes!

 

 

PS: deze mail had Lisette geschreven: 

 

Ik merk dat ik het nog steeds moeilijk vind om een focus aan te brengen in wat ik nu ga doen en dat dat me ook tegen gaat staan. Ik heb het gevoel nog niet echt iets wijzer te zijn geworden. Het is vooral verwarrend.Ik heb bijv. een advertentie in een blaadje gezet mbt (relatie)therapie, mediation en coaching. Daar is helemaal niemand op gekomen. Ik plaats het vervolgens op Facebook en ik krijg twee betalende klanten voor energetische therapie (en 1 persoon die mediation overweegt, maar nog geen ja heeft gezegd).

 

Moet ik dan het pad van de energetische therapie verder ingaan (wat ik wel heel leuk vind, maar of er geld in te verdienen is, weet ik niet)? Of ga ik ervoor om relatietherapie, mediation en coaching in de wereld te zetten, waarin ik waarschijnlijk wel sneller een boterham kan verdienen (want uiteindelijk is het doel minder te gaan werken bij mijn huidige werkgever)?

 

Dat andere aanbod wat ik heb, is ook nog steeds een optie, maar ik ben er recent achter gekomen dat de doelgroep waarschijnlijk geen geld heeft en dat er ook al online programma's op dit gebied zijn. Dat werkt ook demotiverend.

 

Ondertussen wil ik graag een nieuwe, zakelijke website (want nu is wel heel erg zichtbaar dat het zelfbouw websites zijn en dit komt niet erg professioneel over), maar ja.... wat zet ik er dan op?De ene dag Flow en de andere keer niet.

 

Het bovenstaande is dus nog steeds aan de orde (ik zit hier volgens mij al weer een paar maanden in, de vorige keer dat ik bij je was, was er ook al een en al verwarring). De ene dag durf ik te kiezen, voel ik flow en gaat het prima en voel ik weer passie voor iets. De andere dag trek ik alles weer in twijfel en weet ik niet hoe nu verder. Ik ben al bij diverse mensen (o.a. coaches) te rade gegaan, maar ook dat brengt me niet verder. "

 

 

 

Please reload

Recent Posts
Please reload

Starters Kit voor Sensitieve Onderneemsters