• Joan Bieger Zichtbare Onderneemster
 • Zichtbare Onderneemster Twitter
 • Joan Bieger Love Tribe

coaching onderneemsters         vrouwelijke onderneemster coaching haarlem   coach voor therapeuten  zichtbaar worden als zzp

zichtbare onderneemster   zichtbaar worden haarlem  zichtbaar worden heemstede

Ik ben onzichtbaar, ik word niet gezien....

October 22, 2018

Als je de overtuiging hebt dat je onzichtbaar bent (vaak doen we deze overtuiging al heel jong op in onze relatie met het gezin van vroeger). Dan kijk je als het ware met deze lens naar jezelf en het gedrag van anderen.

 

Ik merk dat deze overtuiging weer naar boven komt nu mijn boek over emotie-eten 15 januari uitkomt. Ik voel de spanning in mijn lichaam......hoe spannend het is, om zichtbaar te worden met wat ik hier ten diepste te brengen heb. Maar ook hoe waanzinnig het voelt, om met iets naar buiten te komen waar ik zo in geloof en voor sta. 

En is dat ook niet waar jij naar verlangt? Om diep gezien en gehoord te worden, om mensen te mogen helpen met waar jij voor staat. Daar ligt jouw power! Daar ligt jouw bedoeling.

 

In het werken met 100-en vrouwen die bang zijn om zichtbaar te worden. Heb ik het volgende ontdekt (in samenwerking met Feminine Power), en ik heb dit voor jou uitgewerkt. Het kan heel behulpzaam zijn om dit zichtbaar voor jezelf te maken.

 

Als je overtuiging hebt "ik ben onzichtbaar, ik word niet gezien)

Dan doe je misschien dit/ of ervaar je dat de buitenwereld:

 • Je bent niet goed verbonden met je verlangens, behoeftes en wat je nodig hebt (ze zijn onzichtbaar voor jou), je voelt je dan geregeld ontevreden of onvervuld in jouw relaties

 • Je zorgt niet goed voor je eigen gevoelens, behoeftes en verlangens, zelfs als je je er bewust van bent

 • Jouw aandacht is op anderen gericht. In plaats van op jezelf, en je verdwijnt daardoor (in de ander, in de relatie)

 • Je geeft te veel, doet veel dingen gratis (in je praktijk) of zonder iets terug te verwachten

 • Je zorgt niet voor een goede structuur voor je behoeften/wat je nodig hebt

 • Je verdwijnt uit relaties, met weinig of geen uitleg, aannemende dat anderen je niet zullen missen of dat het niet eens opvalt


Andere mensen: (het effect wat jij op andere mensen kan hebben)

 • Zijn zich helemaal niet bewust van jouw behoeftes, verlangens en wat je nodig hebt

 • Slaan je over, vergeten te vragen hoe het met jou is. Je hebt het gevoel dat er niet voor jou gezorgd wordt

 • Hebben vooral aandacht voor zichzelf, en vinden het niet altijd fijn als je ineens wel je behoeftes en verlangens uitspreekt (omdat je een onuitgesproken verdrag verbreekt)

 • Zijn verward of gekwetst wanneer je weggaat zonder uitleg

 • Voelen zich verlaten wanneer je je minder aandacht aan hen geeft, omdat ze gewend zijn aan de intensiteit van jouw aandacht

 • Kunnen erg aan zichzelf denken in jouw gezelschap

 • Genieten van jouw aandacht, voelen zich belangrijk en gezien wanneer ze bij jou zijn

   

Jouw Geloof of overtuigingen over Andere mensen en/of klanten:

 • Anderen geven niet om mij, zorgen niet om mij

 • Anderen zijn egoïstisch

 • Anderen zou het niets kunnen schelen, als ik verdwijn

 • Zien niet mijn waarde & investeren niet in mijn diensten

   

Geloof/Overtuigingen over de Wereld:

 • Het is gevaarlijk om gezien te worden

 • De wereld zit niet op mij te wachten. Heeft het niet nodig wat ik te bieden heb

 

Misschien doe je dit:
(gedrag/manieren van Zijn, die bewijs leveren dat je deze identiteit van ‘Ik ben Onzichtbaar’ hebt).

Woorden/overtuigingen als: “ik word niet gezien, ik hoor er niet bij’ kunnen een teken zijn van de diepere Identiteit Overtuiging die eronder ligt. Het is belangrijk om díé te pakken te krijgen. Het kan ook heel goed zijn dat je in 1 gebied wel krachtig (in relaties, of juist op je werk) bent, maar in een ander gebied niet. Daar speelt nog wel die overtuiging.

 

 • Je vraagt wat je nodig hebt op een aanvallende manier, er van uitgaande dat mensen niet voor je willen zorgen, of dat het ze niet uitmaakt wat je nodig hebt

 • Verdwijn je uit een relatie als je behoeftes niet worden vervuld, in plaats van dat je het durft aan te geven, en in de relatie blijft en het samen uitwerkt

 • Hoe je jezelf laat zien, is niet representatief voor wie je bent, of de waarde die jij hebt

 • Je houdt de focus op de ander, zodat je niet je zelf hoeft te laten zien

 • Je wacht passief af totdat iemand jou ‘ontdekt’

 • Je creëert vriendschappen waar 1 iemand helemaal wordt gezien, waardoor de ander bijna verdwijnt in zijn verlangens en behoeftes

 • Je bent wrokkig en teleurgesteld als anderen je niet zien. Als je dan laat zien wat je nodig hebt, en de ander kan je dat niet geven, dan word je wrokkig. (I.p.v. dat je leert jezelf dat te geven, en dat iemand jou niet kan geven, wat die niet aan zichzelf kan geven)

 

Specifieke voorbeelden:

 • In een groep ben je bijvoorbeeld niet goed voelbaar of zichtbaar. Je deelt niet makkelijk uit jezelf dingen in de groep. Je hebt een uitnodiging nodig om zichtbaar te worden

 • Je stelt dingen uit omdat je bang bent om zichtbaar te zijn

 • Je durft niet in het openbaar te spreken of jezelf te laten zien in je marketing

 • Je gaat je overschreeuwen, je blaast jezelf op, je neemt veel ‘praat-ruimte’ in, waardoor anderen juist afhaken (extra gewicht/ teveel eten kan ook een poging zijn om letterlijk meer volume/meer zichtbaar te zijn

 • Je haalt allerlei voorbeelden aan waaruit blijkt dat anderen je waarderen en/of zien, of je overwaardeert juist de ander

 

Vaardigheden en capaciteiten om voorbij je ‘oude overtuiging/verhaal’ te bewegen. Zodat je het niet zelf in stand houdt (wat we vaak onbewust doen met een oud verhaal):

 • De vaardigheid om je eigen behoeftes, verlangens te benoemen

 • De vaardigheid om je eigen ervaringen met liefde en een welkom gevoel te verwelkomen (ervaringen van je niet gezien, niet gehoord voelen)

 • Leren vragen wat je nodig hebt, en waar je naar verlangt op een inspirerende manier

 • De vaardigheid om te leren verwoorden wat je doet en wat je te bieden hebt op een manier die écht representeert waar je voor staat, en die jouw grootsheid laat zien. Waardoor je ook gevraagd kan worden om bij te dragen aan meer zichtbaarheid op allerlei terreinen in de wereld.

 • Dat je als het ware kan anticiperen op je eigen behoeftes, en structuren creëert waardoor dat mogelijk is (eigen tijd als moeder, stilte tijd, behoefte om te sporten, met een buddy af te spreken, enzovoort)

 • In een relatie te zijn en te blijven, met vrienden/relaties met verschillende behoeftes en verlangens, zelfs als ze tegengesteld en niet verenigbaar lijken

  Gaven:

 • Je hebt een grote gave om voorbij de woorden te kijken, voorbij het zichtbare.  Te horen wat er niet gezegd wordt, en zichtbaar te maken waar iemand zich nog niet bewust van was

 • Je hebt een grote gave om anderen te helpen, dankzij een groot ontwikkeld vermogen tot inzicht, empathie, perceptie en onderscheidingsvermogen

 • Je voelt heel erg veilig & als iemand die je écht kan vertrouwen

 • Je bent erg creatief en je bent in staat mogelijkheden voor anderen zichtbaar te maken, die ze zelf nog niet zagen

   

   

   

 • Ik zie mezelf, ik ben helemaal aanwezig voor mijn verlangens, behoeftes en gevoelens. Ik weet intuïtief hoe ik oprecht en vanuit mijn hart die kan communiceren

 • Het is de bedoeling dat we gezien worden. Ik ben hier gekomen om gezien te worden. Het is mijn bedoeling om zichtbaar te worden en ik neem mijn ruimte in, de ruimte waar ik door mijn geboorte recht op heb, en ik doe dit door mezelf in te brengen, door mezelf te laten zien.

 • Hoe meer ik mijn verlangens en gevoelens communiceer op een goede manier, hoe meer ik mezelf en anderen bekrachtig.

 • Ik zie écht mijn diepste verlangens en ik sta daarvoor. Ik creëer structuren om die verlangens ook mogelijk maken

 • Ik ben een krachtige, zichtbare aanwezigheid in de wereld. Ik ben hier om zichtbaar te maken, dat wat tot nu toe onzichtbaar was. Mijn gaven van inzicht en perceptie zijn van grote waarde voor de hele community, voor iedereen.

 • De beste manier om te zien of mensen mij willen helpen, en/of mijn verlangens/behoeftes zien is om ze uit te spreken, en ze een kans te geven, mij te helpen

 

OP JOUW ZICHTBAARHEID! Je kan hier het hele document hier uit printen, en meer zichtbaarheid krijgen op je onbewuste blokkades.

Please reload

Recent Posts
Please reload

Starters Kit voor Sensitieve Onderneemsters